.summerspirit festival

NOTE TO THE READER
In the beginning of WhiskySpeller some articles were posted in Dutch, later on we both went on to writing in English. Our apologies if  you cant read this article due to that. 

Den Haag, zaterdag 9 juni 2012. Het Nederlands elftal speelt tegen Denemarken. Voor ons hét moment om naar Den Haag te gaan om lekker te gaan rellen na afloop van de wedstrijd. Oh, wacht, we mogen niet liegen. Wij, voetbalhaters niet zo’n enorme voetbal-liefhebbers, hadden niet echt in de gaten dat nota bene tijdens het Summer Spirit Festival in Den Haag op genoemde datum besloten was om óók een of andere voetbalwedstrijd te plannen.

Er heerst een goede sfeer in Den Haag, de stad kleurt gedurende de dag steeds meer oranje, de feestvreugde groeit merkbaar en iedereen lijkt zin te hebben in het festival. Om 18:00 uur zitten wij om de hoek bij de grote kerk op het terras van een Grieks restaurant te genieten van een maaltijd om een goede bodem te leggen zodat we goed bestand zijn tegen een paar slokjes alcohol. Om 18:24 wordt het plotseling akelig stil op straat en in de ons omringende kroegen en in het restaurant zit men inmiddels met de rug naar het TV-scherm.

Na een kopje koffie lopen we nog een rondje door de stad en vlak voor 19:00u staan we voor de deuren van de kerk. Met ons tweeën. Uiteindelijk openen de deuren voor een handjevol publiek dat staat te wachten om naar binnen te mogen. In eerste instantie zijn er niet meer bezoekers dan een stuk of twintig, al groeit dit gedurende de avond nog tot een gezellig aantal bezoekers.

Tijdens het Summer Spirit Festival zijn ook dranken als Rum, Gin, Vodka en andere dranken die in de basis gedistilleerd worden vertegenwoordigd. De grote aanwezigen zijn hier echter toch de whisky merken, hun importeurs en distributeurs, die soms ook andere distillaten mee hebben gebracht. Net als wij komen de meeste aanwezigen voornamelijk voor de whisky, wat goed te merken is aan de lege tafels bij de niet whisky serverende producten.

Voor Ansgar is het haar eerste (whisky)festival, dus het weinige aantal mensen is met name voor haar wel prettig om een indruk te krijgen van wat zoiets inhoud. Voor Thomas is het ook wel eens leuk om wat minder drukte te hebben, omdat hij op zo’n moment makkelijker en uitgebreider met de verschillende aanbieders en gasten een gesprekje kan voeren. We met ons tweeën goed ons best gedaan, en dan alleen nog maar met whisky. Thomas heb ergens tussendoor een matige tequila gedronken, waardoor de whisky’s er na niet meer zo heel erg in de smaak vielen. Gelukkig was dit tegen het eind van de avond, waardoor hij niet heel veel gemist heb. Ansgar vond het ernstig de moeite waard en heeft dan ook al besloten om eind dit jaar naar het International Whisky Festival te gaan. Heel vervelend.

.summerspirit website

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s